+31 62296 2428 petra@mijnkleinedomein.nl

“het grootste geschenk van de tuin is het herstel van de vijf zintuigen”

Hanna Rion

Wat bied ik?

Mijn kleine domein tuinontwerp is een laagdrempelige onderneming waar u terecht kunt voor het ultieme ontwerp voor uw tuin. Iets waar u misschien al langer over nadenkt, maar nog niet hebt kunnen omzetten in een visueel beeld. Wellicht denkt u aan een moderne strakke tuin, een beeldentuin, een seniorentuin, een spirituele tuin of een kindvriendelijke tuin. Mijn kleine domein denkt met u mee en gebruikt functionaliteit en eenvoud als uitgangspunt.

Door hierin de balans te zoeken met schoonheid kom ik tot een goed ontwerp Daarbij creëer ik heldere structuren en een samenhangend en evenwichtig geheel. Ik ontwerp vanuit mijn hart, rekening houdend met uw wensen. Ik ontwerp tuinen met respect voor de natuur.
U kunt bij mijn kleine domein rekenen op een gedegen, perfect ontwerp wat een reflectie is van uw wensen en ideeën. U ontvangt wat u echt wilt, niet wat u vraagt. Mijn kleine domein geeft onafhankelijk advies en wordt niet belemmerd door andere belangen. Een tuinontwerp van mijn kleine domein verdient zichzelf terug, doordat u daarmee investering in verkeerde keuzes voorkomt.

Het is belangrijk dat u zich thuis voelt in uw tuin. Een tuin is een verlengde van uw woonomgeving en zeker ook van uw persoonlijkheid. Kortom, het moet goed toeven zijn in uw tuin. Ieder ontwerp is uniek en past precies bij uw voorkeuren.

Het proces van uw wensen en gedachten omzetten in een concreet tuinontwerp, wordt u uit handen genomen. Dit in combinatie met een beplantingsplan. Ten slotte kan ik het plaatje compleet maken door u in contact te brengen met een hovenier, zodat uw tuin ook daadwerkelijk voor u wordt aangelegd.

Petra Peskens, de creatieve tuinontwerper
Welkom bij mijn kleine domein
Welkom bij mijn kleine domein - tuinontwerp, tuinadvies, beplantingsplan, tuinaanleg

Tuinontwerp

Ik kom graag bij u thuis om met u kennis te maken en de sfeer van uw huis ed. te proeven. Middels een gesprek inventariseren we samen uw wensen en de haalbaarheid hiervan.

Om uw wensen te kunnen formuleren kan het helpen zich de volgende zaken af te vragen:

Heeft u al een stijl in gedachten?
Waar wilt u uw tuin vooral voor gebruiken?
Heeft u groene vingers of toch liever een zoveel mogelijk onderhoudsvrije tuin?
Welke geuren en kleuren vindt u mooi?
Welke vormen spreken u aan?
Zijn er planten/struiken/bomen waar u van houdt of juist niet?
Wilt u bestaande elementen behouden, of net niet?
Ook de ligging van de tuin is niet onbelangrijk.

Het is ook altijd goed om afbeeldingen bv. uit tijdschriften of internet te verzamelen van tuinen of planten die u aanspreken. Of die u juist niet aanspreken. Dus, wat vindt u mooi of net niet en waarom.

Belangrijk is dat u uw gevoel laat spreken. Het wordt tenslotte uw tuin. De praktische haalbaarheid kunt u aan mij overlaten. Na dit geïnventariseerd te hebben, heb ik een idee wat uw wensen zijn en kan het ontwerpen beginnen. Ik neem de maten van de tuin en maak enkele foto’s.

Welkom bij mijn kleine domein - wij maken een beplantingsplan op maat

beplantingsplan

Naast het tuinontwerp is het minstens zo belangrijk om de juiste planten in uw tuin te hebben. Uw tuinontwerp is dus pas compleet met een beplantingsplan.

Ik geef gedetailleerd in een tekening aan welke plant op welke plek moet staan. Dit wordt begeleid met foto’s en omschrijving van de gekozen planten.

Welkom bij mijn kleine domein - tuinontwerp, tuinadvies, beplantingsplan, tuinaanleg

tuinadvies

Bij mijn kleine domein kunt u tevens terecht voor advies over al uw vragen met betrekking tot uw tuin.

Bijvoorbeeld bent u op zoek naar een speciale boom of vraagt u zich af welke plant op een specifieke plek in uw tuin past. Zo zijn er vele vragen waarmee u bij mijn kleine domein terecht kunt.

Welkom bij mijn kleine domein - tuinontwerp, tuinadvies, beplantingsplan, tuinaanleg

tuinaanleg

Om de puntjes op de i te zetten, kan ik ervoor zorgen dat uw tuin wordt aangelegd. Mijn kleine domein werkt samen met ervaren en kundige hoveniers. Een tuin (laten) aanleggen kan een grote investering zijn en wellicht weet u niet goed waar u op moet letten. Ik zal, in overleg met de hovenier, ervoor zorgen dat uw tuin goed en naar wens wordt aangelegd.

Portfolio - mijn kleine domein
Portfolio - mijn kleine domein

Ik wil dat klanten geluk en rust uit hun tuin kunnen halen en een gevoel van geborgenheid en “niet meer naar binnen willen”.

neem contact op

mijn kleine domein 
Munstergeleen, gem. Sittard-Geleen
tel. 06 2296 2428 
 mail petra@mijnkleinedomein.nl

Welkom bij mijn kleine domein

vrijblijvend kennismaken 

KvK  65218388
Bank NL83RABO 0135 6333 70
BTW-id NL001815594B56
teksten mijn kleine domein
ontwerp © Attività 2021